Vårnumret av LCHF-magasinet!

Omslaget till LCHF-magasinets vårnummer pryds av Monique Svalbergs lågkolhydratvariant av en klassisk thailändsk maträtt.

Om allt går som det ska så kommer LCHF-magasinets vårnummer att dimpa ner i
prenumenternas brevlådor i slutet av nästa vecka. Det är som vanligt ett
innehållsrikt nummer. Här berättar Bo Zackrisson, tidningens chefredaktör, 
om vad det nya numret bjuder på.


Kossorna är klimathjältar

Det är inte lätt att konsumera kött eller att producera animalisk mat i dessa
dagar av klimatångest. Om detta kan både bönder och vi vanliga LCHF:are
vittna. Den biologiska mångfalden behöver lantbruk med både odling och
djurhållning. Så är det bara. Anette Gustawson driver en mjölkgård i
Roslagen och har under vintern varit med i flera TV-program. Hon har hotats
av så kallade miljövänner som tycker att hon borde skicka sina barn till
slakt. I mars bjöd hon in till ett möte i Norrtälje där hon berättade om
livet som mjölkbonde. LCHF-magasinets Bo Zackrisson var där.

Allt hårdare polarisering
My Westerdahl beskriver i sin krönika hur långt polariseringen har gått när
det gäller vad man får äta eller inte. Annika Dahlqvist funderar över hur
lämpligt det är för barn att äta vegankost.

Det är idag nästan omöjligt att diskutera mat och hälsa på ett sansat sätt. Diskussionen ramlar för det mesta ner i rena råkurret med slag under bältet.

Lars-Eriks sköra hjärta
Lars-Erik Litsfeldt berättar en hjärteskärande historia om sitt krånglande
hjärta. Vi får följa med till operationsbordet och uppleva den ångest som
kan drabba oss när döden lurar bakom stugknuten.

Lars-Erik Litsfeldt genomgick en traumatisk hjärtoperation under vårvintern. Han skriver öppet och ärligt om hur han upplevde att sväva mellan liv och död.

Vad gör vi på resande fot?
Martina Johansson skriver om hur vi ska förbereda oss mentalt för att klara
vår kosthållning när vi är på resande fot eller äter ute i glada vänners
lag. Martina förklarar även vad begreppet hormesis betyder. Det handlar om
att små mängder av antinutrienter faktiskt kan vara bra för oss.

Hur ska man kunna hålla fast vid den ketogena kosten när man är ute på vift?

Halvalindha är tillbaka på banan
Lindha Vikström är kanske mer känd som Halvalindha. Hon har haft det kämpigt
en tid.  Nu är hon tillbaka på banan igen, vilket hon berättar om i detta
nummer.

Lindha Vikström har haft en svår tid de senaste åren. Nu ser hon positivt på framtiden! Foto: Bo Zackrisson.

Ewa Meurk skapar ny trend
Det är också spännande att följa Ewa Meurk. Jag var närvarande vid ett
morgonmöte där hon föreläste om hur vi på bästa sätt ska hålla oss starka
och friska i dagens konkurrenssamhälle.

Ewa Meurk har skapat en alldeles egen och uppskattad trend för att informera om strategier för att uppnå optimal hälsa. Foto: Bo Zackrisson.

Jenny Levin debatterar censurkraven från Karolinska
Dietisten Jenny Levin riktar skarp kritik mot de forskare som i februari
krävde censur av hälsoböcker.

Barnhälsa och maten de äter
Barnens hälsa är genomgående tema i två böcker som vi recenserar i detta
nummer. De båda böckerna handlar om hur föräldrar och barn kan hjälpas åt
för att äta näringstät och nyttig mat.

Som ni märker är det ett fullmatat nummer.
Som alltid!
Trevlig läsning hälsar

Bo Zackrisson, chefredaktör och ansvarig utgivare

Prenumerera!
LCHF-magasinet vill vara en rik kunskapskälla att ösa ur. Vår strävan är att bevaka utvecklingen inom kost och hälsa och vaska fram det som vi tycker är viktigt. Vi hoppas att alla de tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen. Det är bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och  beställa en prenumeration. Där kan du även beställa gamla nummer. Klicka dig fram.