Nu är LCHF-magasinets sommarnummer snart här!

Omslaget till sommarnumret av LCHF-magasinet (nr 3/18) ser ut så här. Matbilden har fotats av Monica Dart.

Lagom till midsommar ska LCHF-magasinets sommarnummer nå sina läsare.  Några kanske får tidningen efter midsommarhelgen. Posten hinner inte alltid  med.Vi kan utlova många spännande artiklar. Här gör Bo Zackrisson en sammanfattning av vad den nya utgåvan innehåller.

Linus Mårtensson är specialist i allmänmedicin och bär på en spännande historia.   Foto: Bo Zackrisson

Läkaren Linus Mårtensson vill se hela människan
Vi porträtterar två intressanta personligheter. Den ena är läkaren Linus
Mårtensson som dels har återfunnit sin hälsa med LCHF-kost, och dels sökt
sig vidare till funktionsmedicinen som kan ta vid när maten inte når ända fram. Nu arbetar han på den första funktionsmedicinska kliniken i Stockholm.

Malou Brundin med vovven Lilly i famnen! Foto: Bo Zackrisson

Malou Brundin
Det andra personporträttet handlar om Malou Brundin. Hennes hälsoresa har
långt ifrån varit spikrak. Hon har aldrig gillat att laga mat och hela
tiden försökt leta sig fram till enkelheten. Nu tycker Malou att hon har
hittat hem med både mat och livsstil i övrigt. Fast det är en kamp varje dag.

Bo H Jonsson skriver en djuplodande artikel om Dale Bredesens Alzheimerforskning. Foto: Bo Zackrisson

Bo H. Jonsson imponeras av ny Alzheimerforskning
I de senaste tre numren av magasinet har Bo Zackrisson presenterat
epokgörande ny forskning kring Alzheimers sjukdom. Det har varit mycket
uppskattat. Nu följer vi upp med överläkare Bo H. Jonssons mycket initierade
artikel  med utgångspunkt i dr Dale Bredesens bok The End of Alzheimers.
Boken utkommer på svenska om några månader.

Våra krönikörer levererar
Lars-Erik Litsfeldt berättar om Nicole Friestedt och hennes kamp för att få
ordning på sin epilepsi. My Westerdahl skriver öppet om varför hon har
börjat äta Carnivore, den senaste och kanske mest extrema formen av strikt
LCHF. Kan det verkligen vara nyttigt i längden? Det får framtiden utvisa.

Ben med typiska  lipödem. Foto: Lipödemförbundet.

Mer om lipödem
Martina Johansson fortsätter artikelserien om lipödem. Denna gång handlar
det om våra intoleranser mot olika livsmedel. Martina reflekterar även över
betydelsen av fettkvaliteten och vilka erfarenheter hon gjorde i samband med
vårens Karibien-kryssning i USA.

Vi får inte glömma vår historia
I denna utgåva tar vi även ett fast grepp om vår historia och  berättar om
LCHF-kostens grunder. Bo Zackrisson och Johan Falk skriver var sin artikel om LCHF-rörelsens historia. Vi tror att det är viktigt, särskilt för nytillkomna
läsare. Ibland tar vi kanske för givet att alla läsare vet allt redan. Så är
det naturligtvis inte. Vi tar även tempen på många av de trender som
uppstått under resans gång.

Sommarmaten
Tommy Runesson och Monique Svalberg ger som vanligt nya spännande tips på nyttig och god sommarmat.

Grattis Ann Fernholm!
Sen vill vi gratulera Ann Fernholm och Kostfonden. Ann skriver att
Koststudien om typ 1-diabetes nu har fått etiskt godkännande. Ann och fonden
går nu vidare med nya spännande forskningsprojekt.

Sista helgen i juni samlas många intresserade i Säffle för att delta i årets
LCHF-event. Här umgås vi och lär oss nya saker om mat och hälsa. Vi ser som
vanligt  fram emot att träffa alla som vill vara med på eventet.

Prenumerera!

LCHF-magasinet vill vara en rik kunskapskälla att ösa ur. Vår strävan är att bevaka utvecklingen inom kost och hälsa och vaska fram det som vi tycker är viktigt. Vi hoppas att alla de tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen. Det är bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och  beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer.

Trevlig läsning 
Bo Zackrisson, chefredaktör och ansvarig utgivare