LCHF-magasinets sommarnummer med Monique Forslunds lax på omslaget. Observera docent Ralf Sundberg, lilla bilden. Du läser Lars-Erik Litsfeldts avslöjande personporträtt av Ralf i sommarnumret…
I slutet av denna vecka eller i början av nästa ska LCHF-magasinets sommarnummer komma hem till alla våra prenumeranter. Nästa vecka ska tidningen finnas ute hos våra ca 380 återförsäljare. Vi tror att våra läsare kommer att gilla det nya numret. Här ger chefredaktören Bo Zackrisson lite förhandsinfo om vad sommarnumret innehåller.
Svensk åkerareal upptas till ca en tredjedel av gluteninnehållande spannmålsodling. Bör vi därför i solidaritet med landets bönder äta spannmål? Bo Zackrisson försöker ge svar på den svåra frågan…
Vilse i glutenpannkakan
Det skrivs mycket om gluten i dessa dagar. Glutenfritt har blivit en trend – även i LCHF-kretsen. Forskare och myndigheter vill dock inte avråda från gluten. De varnar för glutenfritt och vill framställa gluten som gott och problemfritt. I min trendspaning i magasinet försöker jag förklara varför modetrenden för glutenfritt missar själva huvudpoängen. Det gäller i synnerhet oss som har förstått vitsen med att äta LCHF.
Patrik Olsson, till vänster, och Fredrik Söderlund alldeles efter målgången i Tough Viking på Stockholm Stadion 13 maj…
Team Blindstyres bragd
Under våren har LCHF-magasinet följt Team Blindstyres förberedelser inför Tough Viking. Den 13 maj i år var det skarpt läge. LCHF-magasinet var naturligtvis på plats på Stockholms Stadion för att följa Team Blindstyres Patrik Olsson och Fredrik Söderlund när de gav sig ut i det krävande loppet. Det har skrivits massor om denna bragd i de sociala medierna. Mitt bildreportage i magasinet gör att bedriften nu äntligen finns på pränt på riktigt papper.
Rakel Melki, till vänster, och Marina Olai berättar om sin spännande kunskapsresa fram till lågkolhydratkosten…
Två unga dietister träder fram
Det är glädjande är att två legitimerade dietister vågar träda fram i detta nummer. Marina Olai och Rakel Melki Joseph har efter egna erfarenheter och patientkontakter förstått att lågkolhydratkost inte är farligt att rekommendera vissa patienter. Tvärtom! Dietistkåren är sedan gammalt hårt knuten till livsmedelsindustrins kommersiella intressen via sin intresseförening Dietisternas Riksförbund. När allt fler dietister i den unga generationen nu börjar tänka själva, måste vi stödja dem i deras kamp för sanning och hälsa.
Minska risken för blodpropp
Med. Dr. Agneta Schnittger återkommer i detta nummer med en intressant artikel om hur vi på ett naturligt sätt kan minska risken för blodpropp, vilket kan vara viktigt att veta för alla med metabol ohälsa.
Våra nya och trogna medarbetare bidrar som vanligt med nya spännande artiklar och recept. Ann Fernholm, Martina Johansson, Lars-Erik Litsfeldt, My Westerdahl, Tommy Runesson och Monique Forslund är namn som borgar för kvalitet, integritet och trovärdighet. Sammanfattningsvis vill vi påstå att LCHF-magasinets sommarnummer anno 2017 är lika kunskapsberikande och underhållande som det brukar vara. Och det vill inte säga lite…
Så här enkelt är det att prenumerera
LCHF-magasinet vill vara en rik kunskapskälla att ösa ur. Vår strävan är att bevaka utvecklingen inom kost och hälsa och vaska fram det som vi tycker är viktigt. Vi hoppas att alla de tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen. Det är bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer.