Monique Forslunds sommarmat pryder omslaget. Foto: Monica Dart.
Sommaren tycks i skrivande stund vara en smula avlägsen. Det hindrar dock inte LCHF-magasinet från att ge ut sitt sommarnummer lagom till LCHF-eventet i Säffle. Särskilt roligt är att det denna gång är fler medarbetare än någonsin som har bidragit med sina erfarenheter i LCHF-magasinet. Här följer en kort sammanfattning av innehållet.
Per Wikholm har gjort en intressant trendspaning med anledning av att det amerikanska dietistförbundet nyligen gjorde en överraskande kovändning i synen på mättat fett, salt och kolesterol.
LCHF-kryssningen på Ålands hav är numera världens största LCHF-sammankomst. När Silja Galaxy lämnade Värtahamnen i slutet av mars var det inte mindre än 650 vetgiriga LCHF:are med ombord. Bo Zackrisson har sammanställt ett bildreportage om kryssningen. Övriga världen kryssade som vanligt i Karibien. Tommy Runesson rapporterar från den resan.
På kort tid har Kina drabbats av en diabetesepidemi som är så stor att den liknar den amerikanska. Martina Johansson skriver spännande om detta. Martina tar även ett nytt nappatag med det komplexa insulinindexet.
Åse Nyström berättar om sin hälsovecka på Kreta i maj i år. Hon åkte dit tillsammans med Anna Hallén och Maria Helander.
Många experter anser att salt är farligt. Dr Jason Fung har en annan uppfattning. Han hävdar att ett minskat saltintag faktiskt kan öka risken för ohälsa. Bo Zackrisson skriver om den salte doktorns tankar. Och är det inte salt som är farligt så är det D-vitamin! Nyligen varnade ett antal forskare för D-vitamin i Läkartidningen, vilket Bo kommenterar i sin Toxiska epistel.
Sten Sture Skaldeman följer upp sina artiklar från förra numret. Han ger sig ut i februari månad för att samla kolhydrater och tar en närmare titt på hur kostforskningen arbetar. Det är inte opartiskt, men det är roligt. Sten Sture har även gjort ett besök på Ällmora gård, ett levande småbruk, som odlar sitt foder själva, handmjölkar sina fjällkor och producerar ett lantsmör utan like.
Tommy Runesson och Monique Forslund tipsar om vardags- och sommarmaten över fyra helsidor.
Dr Annika Dahlqvist skriver om sitt liv som läkare och nybliven pensionär och Dr Andreas Eenfeldt reder ut det krångliga begreppet glukoneogenes.
Och så har Karin Eldh läst boken Addicted av Camilla Näslund, en läsupplevelse som var något utöver det vanliga.
LCHF-magasinets sommarnummer är således lika fullmatat som det brukar vara.
LCHF-magasinets uppdrag är att skriva om svåra saker på ett begripligt och underhållande sätt. Vi vill att du som läsare ska känna dig klokare när du lägger ifrån dig tidningen.
Slutligen hoppas vi att alla tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja att prenumerera på tidningen. Du prenumererar enklast genom att gå in på www.lchfmagasinet.se och där beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer.